Je website up-to-date houden

“ Bedankt voor de mooie website, vanaf nu kan ik alleen verder! ”zei ze vol enthousiasme. Ze was enorm gemotiveerd en vastberaden om verder aan de slag te gaan met haar website, ze had dan ook enorm veel ideetjes en plannen voor de site. Het up-to-date houden was helemaal geen probleem, ook dit zou ze kunnen.

je website up-to-date houden

We springen even maanden verder in de tijd. Ik krijg een mailtje met de vraag wat haar login gegevens zijn. “De huidige gegevens kloppen niet, is het mogelijk haar de juiste gebruikersnaam en paswoord te geven?”
Verbaasd zoek ik haar gegevens op. Ze had immers enthousiast beslist om zelf de website in orde te houden (ook de technische aspecten). Haar website was volledig afgewerkt.

Volgens de informatie die ik heb zijn de gegevens niet veranderd maar wanneer ik probeer in te loggen krijg ik een foutmelding. Dezelfde die zij vermoedelijk krijgt. Dan maar een nieuw paswoord aanvragen. Een paswoord aanvragen is geen probleem maar inloggen lukt nog steeds niet.

Gelukkig zijn er nog verschillende technische stappen mogelijk. Maar ook hier werkt geen enkele poging. Dan maar contact opnemen met de hostingmaatschappij. Hier zijn ze heel behulpzaam maar alles wat ze aanreiken lukt niet… Het probleem is groter dan we vermoed hadden.
Nu geven we natuurlijk niet op en blijven zoeken. Na veel gedoe raakt het uiteindelijk opgelost. Ze kan opnieuw inloggen!

Met opluchting laat ik haar de nieuwe gegevens weten. Ook vraag ik wanneer de laatste keer was dat ze zonder problemen kon inloggen. “Ik heb nog niet ingelogd, het stond steeds op mijn to-do lijstje maar op de 1 of andere manier kwam ik er niet toe om de website in orde te houden.” Heel begrijpelijk, de meeste ondernemers stellen het steeds uit. Je hoofdbezigheid is immers niet het onderhouden van je website.

Toch is het enorm belangrijk je website up-to-date te houden. Doe je dit niet dan is de kans dat je vroeg of laat problemen krijgt groot. En achteraf deze problemen oplossen kost veel meer tijd en moeite dan elke week trouw de updates uitvoeren.

Denk je nu “Ik weet echt niet hoe te beginnen?” dan is het Programma “Je website onderhouden” iets voor jou! Een jaar lang ontvang je twee-wekelijks een e-mail met concrete tips om je website te updaten. 

Picture of Saar
Saar

Websitesidekick